MAKARON Z TUŃCZYKIEM

MAKARON Z TUŃCZYKIEM

50 g masła

200 ml śmietany kremówki

sok z połowy cytryny

300 g makaronu świderki

puszka tuńczyka w oleju w kawałkach

sól,pieprz

natka z pietruszki do dekoracji

 

Makaron gotujemy w osolonej wodzie około 10-12 min. Na patelni roztapiamy masło i mieszając dodajemy śmietanę a następnie sok z cytryny , dodajemy szczyptę soli i pieprzu, i mieszamy do momentu aż przy brzegach patelni pojawią się pęcherzyki powietrza, gdy sos mamy gotowy dodajemy makaron i dokładnie mieszamy z sosem na sam koniec dodajemy odsączonego tuńczyka  i wszystko mieszamy . Przy podawaniu warto posypać danie zmielonym kolorowym pieprzem i posypać grubo posiekaną natką pietruszki

1 komentarz do wpisu “MAKARON Z TUŃCZYKIEM”

Dodaj komentarz

Przejdź do paska narzędzi